maandag 19 december 2011

een duurzaam en vitaal 2012

Recept 1

zorg goed voor jezelf en onze omgeving

Makkelijker gezegd dan gedaan en het ook nog eens vaak gebruikt als “holle woorden”. Maar toch meen ik het. Zorg goed voor jezelf. Lichamelijk en geestelijk. En zorg daarmee ook je partner, gezin, je vrienden, onbekenden, mensen in nood… Begin bij jezelf en de rest wordt vanzelf blij.

Recept 48bZorg ook goed voor onze omgeving. Er is steeds meer keuze in de plaats en het tijdstip waar ik werk. Maar ondanks alle mogelijkheden is het toch echt mijn eigen keuze om er ook daadwerkelijk gebruik van te maken. Alle beetjes helpen, dat is in ieder geval zeker.

samen werken

Recept 13Volgend jaar kom je work21 weer tegen als je trainer, coach, inspirator of handige hulp bij je vragen over Het Nieuwe Werken, organisatie inrichting of technologie adoptie. Ons enthousiasme over het laten ontstaan van een adaptieve organisatie wordt alleen maar sterker. En natuurlijk met de juiste mix van inventiviteit en structuur. Van Yellow & Blue. Zoals je misschien al eens van ons hebt gehoord.

dankjewel

We willen jou in elk geval heel erg bedanken voor de fijne samenwerking afgelopen jaar. En we kijken uit naar de samenwerking in 2012.

Beste wensen voor iedereen!

Bas Krikke

Als je wil weten wat ons bezig houdt, volg ons dan op Facebook.

dinsdag 13 december 2011

OneNote voor de iPad eindelijk beschikbaar

Ik gebruik OneNote al een lange tijd als elektronisch kladblog voor (bijna) al mijn aantekeningen.

Op mijn Windows laptop al jarenlang een succes!

 

zakelijke aantekeningen

Al mijn klantgerelateerde notitieboeken breng ik onder in SharePoint team sites, zodat mijn teamleden altijd op de hoogte zijn van mijn aantekeningen. Dat werkt perfect om een aantal redenen:

  • ik schrijf geen aparte bezoekverslagen meer
  • ik ga deze dus ook niet meer expliciet delen via e-mail, de team site doet dit al
  • collega’s zonder OneNote gebruiken SharePoint 2010 OneNote web app (OneNote in de browser)
  • ik heb altijd een back up (wissel maar eens van laptop, dan weet je wat ik bedoel)

nu voor iPad

Versie 1.3 OneNote voor iPad is nu ook in Nederland beschikbaar (was altijd voorbehouden voor iPhone en US).

OneNote is now available on the iPad!

wat krijg je nu?

Deze app vereist een Live iD (of Hotmail) om contact te maken met SkyDrive (online storage met Office web apps van Microsoft). Al je aantekeningen worden daar bewaard. Je kunt er dus met je browser ook bij. Dat is handig. Het is echter de enige methode die aangeboden wordt.

In een notitie kun je (door een uitbreiding van het iPad toetsenbord) snel bullits en checkboxes maken. Handig. Foto maken en foto invoegen gaat ook prima.

wat mis ik

Uiteraard de mogelijkheid om te verbinden met een SharePoint library.

Maar eigenlijk ook het opnemen van deze OneNote app in het lijstje Open In… Via Colligo Briefcase, SharePlus of Filamente browse ik wel naar SharePoint, het zou fijn zijn als ik vanuit daar mijn .one kan openen.

slotsom

Ik moet dus nog uitzoeken op welke manier ik vanuit een team site mijn notitieblok kan bijwerken…

Het is interessant om te zien wat Microsoft op het gebied van iPad gaat doen. Grote tabletmarkt op korte termijn, maar hoe staat het met Windows 8 en de tablet voor volgend jaar? Native Office, Lync en OneNote?

zondag 11 december 2011

Yellow en Blue: de juiste mix van inventiviteit en structuur

Voorspelbaarheid en proces, maar toch de mogelijkheid om inventief te luisteren naar je klant?

Yellow en Blue HameetemanRoland Hameeteman schreef het boek Yellow en Blue om uit te leggen hoe deze conflicterende paradigma’s onnodig veel energie kosten. Veel organisaties worstelen met het behouden van structuur maar toch iedere keer maar weer kunnen inspelen op de vraag van die klant.

Wil je het boek bestellen, dan kan dat op Management Boek, de echte tablet fanatics downloaden natuurlijk de e-book variant (check beschikbaarheid).

Het boek legt uit waarom het wringt. work21 kan je helpen om uit te leggen hoe je het vervolgens aanpakt. e-office heeft oplossingen om het concreet te maken richting software. Hoe kun je omgaan met creativiteit en inventiviteit met behoud van je voorspelbaarheid en je staande processen!